Mięsa pieczone i smażone /wieprzowe/:
- Kotlet schabowy panierowany
- Kotlet schabowy panierowany z pieczarkiami
- Zraz wieprzowy
- Zraz wieprzowy z warzywami
- Karkówka pieczona
- Karkówka pieczona z suszoną śliwką
- Karkówka pieczona z farszem pieczarkowym
- Karkówka pieczona z porą
- Karkówka pod pierzynką
- Karkówka z warzywami i sosem czosnkowym
- Golonka pieczona z kapustą zasmażaną
- Polędwica faszerowana
- Schab pieczony ze śliwkami
- Kotlet mielony
- Kotlet mielony z pieczarkami
- Kotlet mielony z kapustą świeżą
- Gołąbki w kapuście w sosie pomidorowym
- Szaszłyki wieprzowe
- Kieszonki schabowe z kiszoną kapustą
- Kieszonki schabowe z pieczarkami
Mięsa pieczone i smażone /drobiowe/:
- Filet z kurczaka panierowany
- Filet z kurczaka w płatkach
- Kotlet de volaille z masłem
- Kotlet de volaille z serem
- Kotlet de volaille z pieczarkami
- Kotlet de volaille z brokułą
- Kotlet de volaille ze szpinakiem
- Kieszonki drobiowe serem i szynką
- Kieszonki drobiowe z pieczarkami
- Pałka pieczona
- Pałka pieczona w serze
- Pałka pieczona w karmelu
- Filetowana pałka faszerowana mięsem wieprzowym
- Filetowana pałka z porą i serem
- Roladki drobiowe
- Siekańce drobiowe
- Faworki drobiowe
- Mięso drobiowe w cieście francuskim
- Rolada serowa z mięsem drobiowym i pieczarkami
- Skrzydełka pieczone
- Szaszłyki drobiowe
- Kurczak w potrawce
Surówki:
- Surówka z białej kapusta
- Surówka z czerwonej kapusty
- Surówka z marchwi i jabłka
- Surówka z pora i jabłka
- Surówka z selera i jabłka
- Surówka z selera i marchwi
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami i brzoskwinią
- Surówka z kapusty pekińskiej
Dodatki:
- Ziemniaki
- Frytki
- Ćwiartki ziemniaczane
- Kulki ziemniaczane
- Ryż
- Warzywa gotowane
- Groszek z marchewką
- Buraczki
- Kapusta czerwona zasmażana
Sałatki:
- Sałatka winogronowa z kiełkami soi
- Sałatka z wędzonym kurczakiem
- Sałatka z selera konserwowego
- Sałatka z selera naciowego
- Sałatka grecka
- Sałatka gyros
- Sałatka warzywna /tradycyjna/
- Sałatka ryżowa z ananasem i kurczakiem
- Sałatka brokułowa ze słonecznikiem
Zupy:
- Braszcz czerwony czysty
- Rosół drobiowy
- Rosół drobiowy z makaronem
- Ros,o,l drobiowy z lanymi kluskami
- Zupa porowa z serem i mięsem wieprzowym
- Żurek
- Flaki wieprzowe
- Strogonof
Galaretki:
- Galaretka drobiowa
- Galaretka wieprzowa
- Szynka z jajkiem w galarecie
- Szynka ze szparagą w galarecie
- Szynka z sałatką warzywną w galarecie
- Żołądki w galarecie
- Ozory w galarecie
- Schab w galarecie
- Pierś w galarecie
- Roladki drobiowe z farszem szpinakowym w galarecie
Przystawki:
- Klopsiki w occie
- Żołądki w sosie tatarskim
- Żołądki w sosie pomidorowym
- Mięso pietruszkowe z sosem tatarskim
- MIęso pietruszkowe z sosem czosnkowym
- Pieczeń Rzymska z sosem czosnkowym
- Roladki z łososia wędzonego ze szpinakiem
- Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym
- Roladki /pałeczki/ drobiowe z warzywami kons. i serem oraz sosem chrzanowym
- Mięsidrobiwegotowane w sosie agrestowym
- Polędwiczki drobiowe
- Polędwiczki drobiowe w sosie tatarskim
- Polędwiczki drobiowe w sosie czosnkowym
- Tortilla z warzywami i mięsem drobiowym
- Nugetssy w zalewie pomidorowej
Ryby:
- Pstrąg w zalewie octowej
- Pstrąg w galarecie
- Karp w galarecie
- Ryba po japońsku
- Ryba po grecku
- Pstrąg smażony panierowany
- Karp smażony panierowany
- Śledź w rodzynkach
- Śledż w żurawinie
Wyroby mączne:
- Pasztecik z kapustą i grzybami
- Pasztecik z mięsem
- Parówka w cieście
- Krokiet z pieczarkami
- Krokiet z kapustą i grzybami